Hogyan juthat el hozzánk?

"Há jobb az ha megkérd valakit, aki má vót itt, s aztán haza es tanát."

Tibód illetve a fogadónk több módon is megközelíthető. A legfontosabb tájékozódási pont Székelyudvarhely (románul Odorheiu Secuiesc). Aki navigációval érkezik az a legegyszerűbben a következő kordináták alapján juthat el hozzánk: É 46°20'52.152", K 25°18'35.532" vagy más formátumban É 46.34782, K 25.30987 . Ez még akkor is segíthet, ha a navigációs térképen a falu nincs elég részletesen. (Az internetes térképek gyakran frissebbek.)

Hagyományos módon térképpel is megtalálható Tibód, de a falu kis mérete miatt nem minden térkép tartalmazza. Amennyiben ez a hejzet, a térképen Székelyudvarhely közelében Oroszhegy (Dealu) települést kell keresni. Tibód pedig a két nevezett település között lesz, kicsit közelebb Udvarhelyhez.

A falu Székelyudvarhely felől Csíkszereda irányába haladva, a 13A jelű főútról a 134A jelűre térve, könnyen megközelíthető. Aki szereti a kihívásokat, jó a navigációs- vagy hagyományos térképe, az Szováta felől érkezve a 13A jelű útról Udvarhely (Szejkefürdő) előtt a 134B-re térve, Székelyszenttamáson keresztül is megközelíthet minket.

A fuluba érve aztán nincs más teendő mind a kerek váluig (rossznyelvek szerint Kodály körönd) tovább haladni Oroszhegy (Dealu) irányába. A válunál oszt balra térve a Bosnyák hídján által, s a híd után rögtön balra térve már hamar megtalálja vendégházunkat.

Kerekválu a fuluba, Udvarhely felől jövet balkézre esik.A váluval átellenben a temető díszes kapuja.